Gjennom hele sommeren blir det landsleir for mer enn 120 påmeldte leirer rundt om i hele landet. Men det er ikke bare i virkeligheten det blir landsleir: Nå bygger Agenda en egen landsleir i Minecraft.

Gruppepåmeldingen har åpnet og den finner du her


I hele vinter har speiderne i ScoutLink stått på for å bygge en hel speiderlandsleir i Minecraft. Her kan du delta i en digital speiderverden og være med på å bygge en digital Agenda-landsleir. Den virtuelle leiren har foreløpig blant annet bålplasser, en speiderkro og Speider-Sport. Målet er å lage en fullverdig digital landsleir på Minecraft. 

Og det beste av alt: Alle som vil kan delta og bygge sin helt egen leirplass!


Ta med gruppa på leir i Minecraft
– Påmeldingen skjer gruppevis, og for å bli med kan du bare snakke med speiderlederen din sier, Joakim Brøchner, koordinator for ScoutLinks Minecraft-team og leder i Halden speidergruppe.

Har du ikke spilt Minecraft før? I Minecraft blir du tatt med inn i en verden som er bygd opp av blokker på 1x1x1 – litt som Lego. Blokkene kan ødelegges og plasseres der du ønsker det, noe som lar deg bygge akkurat det du har lyst til. 

– Vi kommer til å åpne for en gruppepåmelding for at vi skal kunne bemanne serveren vår med frivillige, og kunne styre hvem som kan bygge hvor. Påmeldingsskjema og relevant informasjon blir publisert på agenda2021.no, forteller Joakim.

Bygg drømmeleiren!
Når påmeldingen er i gang, cirka 1. juni, vil ScoutLink klargjøre områder for hver gruppe. Når lederen din sier det er klart for bygging, vil dere kunne lage deres helt eget leirområde med portal, patruljetelt, kjøkkentelt og andre ting du forventer å finne på en leirplass. 

Dette blir en gyllen mulighet for dem som spiller Minecraft for første gang og for de mer erfarne spillerne. Joakim forteller at det også blir konkurranse inne på plattformen.  

Premier for beste bidrag
– Det blir premie for beste leirområde og beste portal. Ta bilde av deres bidrag og send det til minecraft@agenda2021.no innen 10. august. Merk tydelig hvem bidraget kommer fra. Det er bare mulig å sende inn ett bidrag per gruppe i hver av de to kategoriene. 

Den digitale landsleiren blir tilgjengelig på både PC og Bedrock/Xbox.