Til deg som er påmeldt på Agenda

Sommeren 2021 får vi tidenes største leirområde på hele 385 207 km² – vi tar hele Norge i bruk. Speidersommeren sparkes i gang 26. juni og varer frem til 15. august. Det blir den lengste landsleiren vi har sett gjennom hele sommeren. 

Er gruppen din leirarrangør? Da kan du klikke deg inn her får å få tilgang til en mappe som oppdateres fortløpende. Her finner du blant annet en logoer, brevmal, presentasjoner, og mye annet spennende utover våren!

Se hva du kan finne i mappen her!

Forhåndsoppgaver

Totalt blir det tre forhåndsoppgaver speiderne kan ta del i før sommeren. Alle forhåndsoppgavene blir lagt i speiderbasen, men kan også finnes her:

Forhåndsoppgave 1: Fixzet

Forhåndsoppgaven til Agenda er både praktisk og bærekraftig. Med reparasjonssettet Fixzet er patruljen klar til å fikse små og store utfordringer.

Les mer om Fixzet her

Les om Fixzet i Speiderbasen her

Forhåndsoppgave 2: Marin forsøpling

I Speiderlovens § 6 heter det: En speider kjenner naturen og verner om den. Gjennom forhåndsoppgaven marin forsøpling tar vi del i et viktig samfunnsoppdrag ved å fjerne søppel fra strender og vassdrag. Oppgaven har også en teoretisk del som er en god forberedelse til ryddingen.

Les mer om Marin forsøpling her (kommer snart i Speiderbasen også).

Hvor mye kan vi klare å rydde sammen i 2021?

Programaktiviteter

Det er laget 13 ulike aktivitetsøkter som speiderne kan gjennomføre på leiren. Hvilke økter de kan utføre er det du som leirarrangør som bestemmer.

Aktivitetene er delt inn i temaene utforske, oppleve og engasjere. Ideen er at speiderne får aktivitetsmerker hvis de har gjort én eller flere av aktivitetene innenfor de ulike temaene. De tre merkene utforske, oppleve og engasjere er med på å utforme det som er årets leirmerke.

Sjekk øktplanen og begynn planleggingen her (oppdatert 16. april).

Haikeprogram

Her kan du lese mer om haikeprogrammet.

Lederprogram

Her kan du gå gjennom lederprogrammet

Meny & matkalkulator

Her finner du mer informasjon om meny og matkalkulator

Førerpatruljeopplegg

Mer informasjon om førerpatruljeopplegg kommer fortløpende.

Agenda-butikken til SpeiderSport

Her kan du finne mye spennende i Agenda-butikken til SpeiderSport!