Med 10km mellom leirens ytterpunkter er det grunn til å tro at speiderne fra Kragerø speidergruppe har hatt det lengste leirområdet denne agendaleiren. 

Yes, endelig leir!

-Å «sloss» mot knotten ble den mest engasjerende aktivitet, men var nok årsak til at kanopadling og vannaktiviteter ble de mest etterspurte, skriver Steinar Brogeland i et innlegg på Kragerø speidergruppe sin FB-side. 

Speiderne i Kragerø var superhappy for å endelig få dra på leir igjen, siden Covid-19 satte en stopper for leiren som skulle vært på Klarälven i Sverige i fjor. 12 speidere, 8 ledere og noen foreldre satte kursen mot leirområdet i Drangedal i forrige uke. Uken ble fylt med bading, kano, klossespillet, bodsja, agendaaktiviteter, gode speidervenner og lange avstander. Kanskje var de den agendaleiren med størst leirområde? 

10km mellom leirens ytterpunkter!

-Vi som bor ved sjøen og skjærgården ønsket oss inn i landet, eller «de dype skoger i Drangedal» som er ca. 15 km fra hovedveien mot Gautefall. Her er det ikke telefondekning og en dag for å gå til butikken for å kjøpe smågodt når du er tom + en dag tilbake til leiren, forteller Steinar i en mail. Utfordringen kom da lederne fant ut av at en måtte ha en smittesporingsvakt. Løsningen ble da å leie enda en hytte, med telefondekning, 10km unna det andre området. Med 10km mellom leirens ytterpunkter var dette den lengste leiren som Kragerøspeiderne har vært på.

-På den ene hytta (Buvasshytta) kunne vi aktivisere med kanopadling, og den andre (Tollhom) var det et fint jorde for teltleir og andre aktiviteter, skriver speiderlederen som nettopp har kommet hjem fra en minnerik leir. 

Da speiderne gikk tom for godteri tidilig i leiruka var det bare å finne frem stormkjøkken, stekepanne, sleiv og noen kilo sukker – og vipps laget speiderne knekk. Tøft! 

Alene i skogen? Niks!

Det var ikke bare Kragerøspeiderne som hadde tenkt seg i Drangedals dype skoger -det hadde knotten også. Lederne kjøpte inn elektroniske «hjelpemidler», men det viste seg å bare fungere mot mygg. -Det ble forsøkt potetkanon, det resulterte i at vårt lager av poteter ble mindre. Vi måtte bare innse at knott noteres som vinner, skriver gruppelederen. 

Vil ikke hjem 

Kan vi bli en uke til?, spurte speiderne etter leiren. Spørsmålet vitner om en vellykket leir for store og små. 

Vi vil høre fra deg! 

Takk for kjempefine bilder, super historie og fin mail om leir, Steinar. Har du en morsom historie eller fine bilder du vil dele med resten av speider-Norge? Send det til oss på sommer@speiding.no