De fleste av roverne fra Agniki roverlag har gjort som et par hundre andre rover: De har meldt seg på Agendas roverleir til sommeren: Slagplan.

På rover-rommet i et speiderhus i Molde sitter noen rovere fra Agniki roverlag og lurer på hva de kan gjøre av speideraktiviteter det kommende året. Roverlaget til Moldespeiderne har i overkant av 20 medlemmer. 

Denne dagen er det Roverlagsleder Aud Solveig E. Nødtvedt (17), Synne Dahle Aandal (16), Arnstein Lystad Johnsen (17), Petter Holsbø Angvik (16), Fredrik Nøsen Dahle (20), Andreas Kalseth Follestad (19) og  Sindre Hammerø Kroknes (ingen vet hvor gammel han er) fra Molde som er samlet. 

Agniki roverlag fra Molde skal på Agendas nasjonale roverleir til sommeren og ønsker aller helst å møte andre rovere fra hele landet. Her fra roverlagets tusleleir på Dovre i fjor.

SE OGSÅ: Ønsker du å vite mer om den nasjonale roverleiren til Agenda, Slagplan, til sommeren? Les mer her!

– Hvorfor valgte dere å melde dere på roverleir?
– Jeg meldte meg på for kjærligheten og romansen, sier Petter, før Arnstein skyter inn: 

– For vennskapet selvfølgelig, sier Arnstein.

– Og fordi det er supergøy på leir, sier roverlagslederen.

– Hva gleder dere mest til på sommerens roverleir? 

– Jeg gleder meg til å kunne møte folk, det har i grunnen vært et enslig år, sier Andreas, før roverlagsaspiranten, Synne, skyter inn:

– Jeg gleder meg til å være sammen med roverlaget mitt.


– Hva betyr det for dere å ha et godt roverfellesskap i NSF?

– Det kjempeviktig, sier de nærmest samlet.

– Det kan være motiverende å ha større arrangement å se fram til, sier Sindre. Det er et vanskelig spørsmål å svare egentlig synes Roverlaget. Vi er veldig enige om at et godt roverfellesskap er viktig i NSF. Tilhørigheten er viktig for å holde roverlaget aktivt sammen med andre i samme aldersgruppe. 

– Hvorfor bør andre melde seg på Agendas nasjonale roverleir, Slagplan?

– Sånn at vi kan ha noen å prate med og møte på leir, sier Synne. 

– Det blir mange gode opplevelser!! Du skaffer deg fort friends for life, sier Petter.

– Du blir kjent med rovere fra hele Norge, og du får noe gøy å gjøre i sommer selvfølgelig, tilføyer roverlagslederen.


– Har dere noen gode tips til andre rovere som skal på leir?

– Meld dere på tidlig, for å sikre dere plass sammen på leiren. Gjør dere klar for en sykt bra opplevelse med mange hyggelige folk, sier roverne samstemt. 

Finn ut mer om den nasjonale roverleiren, Slagplan her! Du kan også lese mer om hvordan du melder deg på og hvordan årets nasjonale roverleir blir.