Forhåndsoppgaven til Agenda er både praktisk og bærekraftig. Med reparasjonssettet Fixzet er patruljen klar til å fikse små og store utfordringer.

I hele vinter har Agendas programetat jobbet på spreng med å lage gode aktiviteter til landsleiren i sommer. Nå har den første forhåndsoppgaven klar!

Alltid beredt med Fixzet!

En speider er alltid beredt. Hvis det plutselig skjer noe uforutsett på leir eller i skogen kan gode råd være dyre. Med et Fixzet har du alltid med deg det som skal til for å reparere punkterte sykkeldekk, slitasjeskader på telt eller hull i fiskegarn.

Bærekraftig

Målet er at alle speiderne som deltar på forhåndsoppgaven skal ende opp med hvert sitt reparasjonssett, eller Fixzet som Agenda kaller det. I tillegg til å stille beredt på tur, lærer speiderne også å ta vare på tingene sine.

– FNs bærekraftsmål danner bakteppet for programaktivitetene til Agenda. De er tatt inn i alle programaktivitetene slik at speiderne også lærer mer om bærekraftsmålene.  Fixzet for eksempel gir en fin introduksjon til bærekraftsmål nummer tolv: Ansvarlig forbruk og produksjon, forteller Tuva, leder for Agendas programetat.

Perfekt på patruljemøte

Gjennom vinteren har programetaten testet hvordan Fixzet har fungert på patruljemøter – både som er gjennomført fysisk og digitalt. Det har vist seg å være en suksess!

Hvis patruljen allerede har et reparasjonssett er dette en gylden anledning til å gå gjennom og gjøre forbedringer. 

Nå ligger forhåndsoppgaven og hele oppgaveteksten ute i Speiderbasen. Les hele oppgaven her.