«Korona-usikkerhet» ga mange avlyste leire i år. Hønefoss speidergruppe er mer klar enn noen gang for landsleir i 2021.

Allerede er det registrert 40 underleirarrangører. En av dem er Hønefoss speidergruppe.

– Jeg gleder meg masse til alle de gode oppleggende som kommer til å komme. Det at vi faktisk får en landsleir neste år er helt fantastisk! Selv om alle grupper/kretser er på ulike leire rundt om i Norge, er man likevel på samme leir, forteller Ingrid Foslien.

Hun er kretsleder i øvre Buskerud krets og med i planleggingsgruppa for Hønefoss sin sommerleir neste år. Ingrid forklarer at for gruppen var det nesten en selvfølge å være med på Agenda-leiren, også i den nye formen.

– Vi syntes dette nå har blitt løst på en veldig fin måte og ville gjerne støtte under dette!

Er du speiderleder og klar for landsleir i 2021? Bli leirarrangør eller les mer om neste års Agenda-leir her.

I likhet med andre landsleire blir det aktiviteter med aktivitetsmerker og haik. Det blir også leirartist samt åpnings- og avslutningsleirbål som skal få på plass den gode leirfølelsen.

Hønefoss er én av gruppene som skal ha leir på Tredalen i 2021. Også Solstølen og Havbrått skal brukes til landsleiren.

Tidligere i år var det forståing nok mange som valgte å avlyse leiren i sommer. Det gjorde også Hønefoss speidergruppe. Det gjør neste års landsleir desto viktigere.

– Gruppen min valgte tidlig å avlyse leiren i sommer. Vi ville skape en trygghet blant speidere, ledere og foreldre. Korona var et ukjent virus, og vi visste ikke hvordan vi skulle løse det og det ble litt kort tid til å endre planer og legge til rette for smittevern, forteller hun.

Hun legger til at de på tross av sommerens avlysning, fikk til en mindre leir i høstferien.

– I ettertid har vi brukt mer planlegging på en liten leir på et par dager i høstferien. Dette ble veldig vellykket både speidere og ledere var strålende fornød. Vi løste dette ved å se på patruljene og hvilke skoler de går på i regionen. I tillegg har vi hele veien hatt en god dialog med kommune overlegen, som har hjulpet oss i å ta beslutninger, forklarer speiderlederen.