Visste du at det blir en helt egen roverlandsleir i 2021? Det blir gøy! Nå er både datoene og leirstedet for Agendas roverlandsleir satt. 

Prosjektledelsen for Agendas roverlandsleir synes at 2020 har vært et litt dølt år, og mest sannsynlig er flere rovere er helt enige med dem i akkurat det. 

– Derfor arrangerer vi sommeren 2021 en heftig bra leir, nettopp for å veie opp for alt som er blitt avlyst gjennom året, sier David Kro Barlaup, kommunikasjonssjef for Agendas roverleir.

Roverlandsleiren kommer til å arrangeres i tråd med smittevernreglene og -rådene. For å kunne gjøre det best mulig blir det derfor tre ulike ukesleirer mellom 10. og 31. juli med et deltakerantall som er justert etter gjeldende smittevernregler. 

– Det blir altså tre like kule roverleire fordelt på de tre ukene. 

Agenda-leir på Tredalen

Alle store begivenheter trenger en plass å være, og Agendas roverlandsleir har valgt sitt leirsted med omhu. Tredalen er et nasjonalt speidersenter plassert i skjærgården på Hvaler – et eldorado for aktiviteter, både til lands og til vanns. 

– Dette er Agendas egen roverlandsleir, og vi ønsker å “utforske, engasjere og oppleve”. Hovedtema for leiren går vi ikke ut med helt ennå, men vi kan si såpass at det blir en knakandes bra leir, sier roverleirsjef Karoline Omberg Often.

I og med at det blir tre uker med roverleir ligger alt til rette for at det ikke skal krasje med din egen krets- eller gruppeleir. 

– Vi kan dermed være sikre på at rovere som er ressurser for egne leirer ikke går glipp av roverlandsleiren, sier hun

Siden en stor samlet leir i Askim ikke blir noe av, arrangerer mange grupper/kretser egne, mindre Agenda-leire rundt om i landet. Roverne er viktige ressurser for speidergrupper rundt om i hele landet, og for mange grupper er det kanskje vanskelig å klare seg uten dem.

– For at både speidere og rovere skal få en fantastisk leirsommer er det ønskelig at rovere prioriterer å bidra i egen krets/gruppes leir, for så å dra på roverlandsleir. For hva er vel ikke bedre enn to leirer på én sommer? 

Alltid behov for stab

Dersom du ønsker å bidra til å skape en fantastisk roverlandsleir, er det fortsatt behov for folk i de fleste etater. Sjekk gjerne ut Helteutlysningene for å finne din drømmeetat!

– Vi kan også hinte om gode priser for stab – enten du bare vil jobbe som stab, eller vil være deltaker en uke og stab en annen, sier roverleirsjefen, før hun legger til: 

– Vi gleder oss veldig til roverlandsleir og ser frem til tre flotte uker med mye roversprell og moro på Tredalen!

Kort og godt: 

  • Leiren blir på Tredalen speidersenter!
  • Tre roverleirer fordelt på tre uker mellom 10. og 31. juli.
  • Påmelding åpner 1. februar.
  • Mer info kommer.